Project Engineer

Locatie

Niveau

Barneveld

Minimaal HBO

Wie zijn wij?

Klaren International, gevestigd in Barneveld, is een Nederlands bedrijf dat internationaal opereert.

Klaren is de uitvinder en ontwikkelaar van gepatenteerde technologie voor zelfreinigende warmtewisselaars. De technologie is breed inzetbaar, zowel in termen van applicaties als markten. Toepassing van de technologie leidt tot sterke verbetering van de prestaties van warmtewisselaars, besparing van energie en onderhoudskosten en vereist niet het gebruik van (anti-vervuiling) chemicaliën om de warmtewisselaars schoon te houden en/of te maken.

Klaren wil het bestaande team met een Proces Engineer uitbreiden om de technologie verder te ontwikkelen, nieuwe toepassingen tot stand te brengen en de activiteiten in internationale markten uit te bouwen.

Wat houdt de positie in?

De Project Engineer is betrokken bij een project vanaf het moment van opdracht tot aan de oplevering. Hij/zij werkt het thermodynamisch ontwerp uit tot een tekeningenpakket voor fabricage. Hij/zij begeleidt de fabricage en is betrokken bij de eindafname. Hij/zij begeleidt de installatie van de warmtewisselaar bij de klant en hij/zij kan betrokken zijn bij de inbedrijfstelling.

Daarnaast is de Project Engineer betrokken bij het (intern) onderzoeken, ontwikkelen en testen van verbeteringen van de technologie. De Project Engineer werkt vanuit het kantoor in Barneveld echter is ook regelmatig in het buitenland voor de realisatie van projecten, de inbedrijfstelling van warmtewisselaars en/of het uitvoeren van testen bij klanten.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden?

 • Omzetten van het thermodynamisch ontwerp naar het mechanisch ontwerp van de zelfreinigende warmtewisselaar;
 • Maken van ontwerp berekeningen voor de betreffende warmtewisselaar;
 • Opstellen specificaties naar leveranciers;
 • Begeleiden van de fabricage bij leveranciers;
 • Begeleiden van de installatie van warmtewisselaars op klantlocatie (NL en Buitenland);
 • Assistentie bij het in bedrijf stellen van de installatie van warmtewisselaars op klantlocatie (NL en Buitenland);
 • Uitvoeren van onderzoek en/of uitwerken van ideeën ter verbetering en/of vernieuwing van de technologie.

Welke kennis en ervaring wordt gevraagd?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding Werktuigbouwkunde. Belangrijke vakken in opleiding zijn thermodynamica, proces design, equipment design, energie technologie en materialen;
 • Relevante werkervaring is een belangrijke pré maar geen must;
 • Ervaring met de berekening van processen en/of installaties waarbij de uitwisseling van warmte tussen gas en vloeistofstromen een rol speelt;
 • Je vindt uitdaging in een innovatieve werkomgeving en wil daar ook een bijdrage aan leveren;
 • Je bent een teamspeler en hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je kan goed zelfstandig werken en bent stressbestendig. Dit is vooral belangrijk bij de inbedrijfstelling van nieuwe warmtewisselaars;
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van andere talen zoals Duits, Frans en/of Spaans is een pré.

Wat biedt Klaren International?
Klaren International biedt een uitdagende functie met marktconform salaris, waarin je betrokken wordt bij zowel de verder ontwikkeling van ons product als bij het ontwerp en de realisatie van projecten. De projecten van Klaren International zijn zowel binnen als buiten Europa (o.a. Verenigde Staten en India). Je wordt onderdeel van ons team en krijgt na een inwerkperiode ook de verantwoordelijkheid over je eigen projecten. In deze projecten krijg je te maken met zowel engineering, inkoop, projectmanagement als ook direct klantcontact.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd stuur dan een email met CV naar recruitment@klarenbv.com of neem contact op met Eric Veen (+31 6 11300503) voor aanvullende informatie.

Je kunt ook online solliciteren.

Solliciteer online

Deel deze vacature